Column Chris #3

Om de POV Piping tot een succes te maken, moeten we lef tonen.

“Om de POV Piping tot een succes te maken, moeten we lef tonen. Dat begint al bij de bepaling welke dijken we het eerst aanpakken en welke dijken we nog even ongemoeid laten. Wanneer zijn de risico’s te groot om af te wachten? Welke tijdelijke maatregelen zetten we dan in? Hierover is een gezamenlijke notitie ogesteld “Omgaan met piping” , die hier op aansluit.Een duidelijke keuze in aanpak op korte termijn en lange termijn. Prioriteiten stellen. Dat vergt altijd lef! 

Als we het lef niet hebben om op onderzoek uit te gaan, blijven we stilstaan.
Experiment = lef!

Als we het Piping probleem gaan aanpakken dan moet er ruimte zijn voor experiment. Voor innovatieve maatregelen als geotextiel en geavanceerde drainage technieken. We weten nu nog niet tot in de detail of deze maatregelen onder alle omstandigheden goed werken en wat hun houdbaarheid is op lange termijn. Maar als we het lef niet hebben om op onderzoek uit te gaan, blijven we stilstaan. Dat kan niet de bedoeling zijn! Dat we tijdens het experiment nog zaken ontdekken die voor verbetering vatbaar zijn, dat hoort erbij. Die veiligheid moeten we elkaar geven! 

Niets is immers makkelijker dan gebaande paden nog verder uit te diepen. De POV Piping stapt van dat pad af. Wij staan open voor nieuwe wilde ideeën. Wij geven ruimte om te testen. Wij omarmen fouten die we maken, want juist daar leren we zo veel van. 


Aangenaam verrast

Ik wil gewoon eens vanaf deze plek iedereen bedanken die zich inzet om van de POV Piping een succes te maken. Ik weet –uit eigen ervaring- dat het doorzettingsvermogen kost. Normen, regels, voorschriften en verordeningen; we hebben ze nodig, maar het leidt tot meer bureaucratie  dan ik nodig vind.

<o :p />


Bijlage(n)Plaats een berichtCAPTCHA Image
Reload Image